Läckande tak efter byggnadens första regnperiod

adminHem, Takinspektion

Efter företagets flytt till en nybyggd anläggning upptäcktes takläckaget. Flertalet reparationsförsök gjordes, tillslut beslöt kunden att kontakta Inspectia för en läckagelokalisering i hopp om att både hitta problemet samt minska reparationskostnaderna som tidigare blivit föreslagna.

Det är mycket vanligt att man gissar sig till orsakerna för takläckage och vidtar då ofta felaktiga åtgärder. Inspektionen utfördes efter solnedgång med högupplösta värmekameror samt fuktmätare för att verifiera observationerna.

Vi hittade ett flertal problemområden som låg till grund för inläckaget. Samtliga observerade problemområden markerades tydligt på taket med värmekameran som guide. Lyckligtvis upptäcktes ingen mögelbildning dock var det endast en tidsfråga innan tillväxten hade påbörjats.

En rekommenderad handlingsplan har presenterats som kan innebära stora besparingar. Vi har även ett fortsatt nära samarbete med kunden för att granska att reparationerna varit lyckade.

Vi rekommenderar regelbunden inspektion och underhåll för att säkerställa takets skick. Om vatten väl har börjat tränga sig in är det viktigt att snabbt agera för att undvika att skadan blir större.

SvenskaHemsidor.com – Gratis länkkatalog